Geschiedenis



Na bijna 20 jaar met veel plezier werken in ons café Hengstdal te Nijmegen, hebben we januari 2000 afscheid genomen van de Horeca. In de rustige periode die daarop volgde, sluimerde de gedachte opnieuw een eigen bedrijfje te beginnen. Wij gingen op zoek naar mogelijkheden en verdiepten ons in onze hobby, wijnen. Veel reizen, met name in Frankrijk op zoek naar wijnen van goede kwaliteit. De meeste aandacht ging uit naar het oostelijk deel van Frankrijk, de Elzas, de Bourgogne, de Chalonnaise, de Maconnaise, de Beaujolais de Côte du Rhone en de Provence. Met onze verhalen en beelden over de bezoeken aan wijnbedrijven en het prachtige Franse platteland, hebben wij al menigeen enthousiast gemaakt voor onze zorgvuldig geselecteerde wijnen. Nadat we een bescheiden begin gemaakt hebben met de vertegenwoordiging van een aantal franse wijnbedrijven in Nederland, hebben we ons scala wijnen uit kunnen breiden met het vertegenwoordigen van Bourgogne de Vigne en Verre en de Cave van Mancey. 2005 hebben we daar een aantal wijnhuizen aan toegevoegd, zoals Jean Pierre Teissedre voor de Beaujolais en Domaine Tramier, voor Wijnen uit Rhone Provence en Pays d’Oc en ons huismerk Roncier.
Vanaf 2009 is Chateau de la Terriere onze Beaujolais leverancier. Als onderdeel van Terrroirs et Talents verzorgen zij ook de verkoop van bv. Romy en Boischampt. Ook hebben we de vertegenwoordiging van René Michel et Fils uit de Clessé ( dit in samenwerking met de Wijntherapeut uit Ermelo) Michel produceert Macon Villages en Viré Clessé, een super Macon blanc met een bijzondere boterige afdronk.
Een korte samenwerking met Henry Bourgois werd door de crisis verstoord, maar word dit najaar weer opgepikt
Tevens zijn druk in onderhandeling met wijnhuizen in Bergerac en Bordeaux.