Leveranciers

Vin de la France koopt de wijnen in bij verschillende leveranciers.
Op deze pagina kunt u informatie vinden over de leveranciers van Vin de la France.

Henry Fuchs (BIO va 2011)
Vierde generatie wijnbouwers uit Ribeauville. Maakt alle Elzasser wijnen, maar is gespecialiseerd in Riesling. Totaal wijnbouwgebied meer dan 14 hectare, waarvan 2 ha op de beroemde Kirchberg en 4 ha op de Osterberg. Door de kalkrijke bodem gedijen met name Riesling en Muscat erg goed op deze zonnige zuidhelling. Daar komen de grand Cru’s van dit prachtige wijnhuis vandaan. Sinds 2005 is zoon Paul de wijnmaker van het bedrijf. Na zijn stages in binnen- en buitenland hebben zijn vader en hij verbeteringen in de vinificatie in het bedrijf ingevoerd, om de al niet geringe kwaliteit nog eens extra te verbeteren en volledig biologisch te gaan produceren. Inmiddels vervult zijn zus Julie de commerciële taken binnen het wijnbedrijf.

Christophe Denizot
Christophe Denizot, zijn zus Muriel en vader Lucien, maken een breed scala aan rode en witte wijnen. De meeste wijngaarden van het “domaine des Moirots” strekken zich uit over de heuvels tussen Givry en Montagny in het zuiden van de “Côte Chalonnaise”. Tevens hebben ze een kleine wijngaard in Bouzeron, waar de mooiste Aligoté vandaag komt. De beste wijn van deze familie zijn de Montagny 1er Cru “le Vieux Chateau” en de Givry 1er Cru “a Vigne Rouge”. Deze hebben evenals de Aligoté, de Rosé en de Cremant van de familie regelmatig een vermelding in de Guide d’Hachette

 


Domaine Theulot Juillot:
Het domaine is opgericht door Emile en Marguarite Juillot.  Marguarita liet het domaine in het hart van het dorp Mercurey in 1987 na aan haar kleindochter Nathalie, wat in Frankrijk toen nog zeer ongewoon was. Inmiddels verbouwen Nathalie en Jean-Claude op de inmiddels 12 ha zes 1er Cru’s in wit en rood: Mercurey 1er Cru “La Cailloute” ,Mercurey 1er Cru “Champ Martins ,Mercurey 1er Cru “Les Saumonts”, Mercurey 1er Cru  “Les Croichots”, Mercurey 1er Cru  “Les Combins” en Mercurey 1er Cru  “Champs Martins”

 

Domaine Gouffier.
Charles De Saint-Rapt, een aannemer in de grond- en bouwsector, werd in 1870 eigenaar-oogster in de stad Fontaines. De dochter van Charles de Saint-Rapt trouwde met Claude Baudron, ingenieur van Arts et Métiers, oprichter van de Société Française des Chantiers Navals in Villeneuve-la-Garenne. Hij exploiteert het landgoed uit passie, maar maakt er geen fulltimebaan van.
Na de oorlog stond Madeleine 40 jaar aan het hoofd van het en verwerft de meeste percelen op Mercurey. Het wijn maken wordt verplaats naar het Landhuis en gaat eensamenwerking aan met de historische fontaines-handelaar Emile Chandesais die de flessen op de markt brengt.
In 1933 keert Jérôme, een voormalig scheepsarchitect, op 50-jarige leeftijd het landgoed van zijn moeder over te nemen om de historische wijnen van het Domaine te bottelen en op de markt te brengen oa: Mercurey Clos l’Evêque en Champs Martin.
In 15 jaar tijd heeft Jérôme, pijp in de snavel, het landgoed Gouffier doen schitteren.
Fred, afkomstig uit Fontaines en buurman van het landgoed, voormalig bedrijfsjurist gespecialiseerd in wijnrecht, neemt het landgoed over dankzij het volledige vertrouwen van de familie Gouffier. Het was daar, 20 jaar eerder, dat hij de ongelooflijke wereld van wijn ontdekte en tegen zichzelf zei: “Op een dag zeker, ik zal wijnstokken hebben en ik zal mijn wijn maken”. Magie van het leven, hier staat hij aan het hoofd van een landgoed van 4,5 hectare waar alles moet gebeuren.
In 2014 werden de eerste druiven gekocht van wijnmakers die dezelfde werkfilosofie deelden. Het eerste idee is simpel: de wens om de nuggets van de Côte Chalonnaise te vinificeren en te delen.Tegenwoordig heeft Gouffier een team van 4 tot 40 mensen, afhankelijk van het seizoen, die hard werken om gastronomische, sappige wijnen te produceren, ideale partners van geweldige momenten van gezelligheid. Gouffier werkt biologisch

Domaine Chanzy.
Catherine en Daniel Chanzy uit Bouzeron hebben hun wijnbedrijf verkocht. Het domaine, met wijngaarden in de drie noordelijke plaatsen van de “Côte Challonaise”, Mercurey, Rully en Bouzeron. bezit ook landerijen in de “Côte de Beaune” (Puligny Montrachet) en de “Côte de Nuits ” (Vosne Romanée).
De met veel prijzen onderscheiden Aligoté Bouzeron en de Mercurey 1er Cru “Clos du Roy” zijn absolute toppers uit de Chalonnaise. De door dit huis aangeboden Puligny-Montrachet “Les Reuchaux”, de Santenay 1er Cru “Beaurepaire” en de Vosne-Romanée zijn van wereldklasse. Helaas zijn de prijzen van deze prachtige wijnen in de afgelopen jaren flink gestegen, zodat we ze nog maar mondjesmaat inkopen.

Bourgogne de Vigne en Verre
Bourgogne de Vigne Verre is het samenwerkingsverband van een 20-tal wijnproducenten uit de Bourgogne en Cave de Mancey in Tournus.
Ze bundelen administratie en marketing. Aldus kunnen we beschikken over een breed spectrum aan wijnen van Chablis tot Macon:

De aangesloten wijnhuizen zijn:

Chablis:
domaine Varoux Chablis : Chablis, Chablis 1er Cru, Chablis Grand Cru Bougros. (Olivier Tricon)

 

 

Côte de Beaune:
Domaine A. & B. Labry: Auxey-Duresses, Bourgogne Hautes Côtes de Beaune, Côte de Beaune Villages, Meursault en Monthélie 1er Cru

 

 

La Côte Mâconnaise
Bernard Moreau Vigneron: Bourgogne en Mâcon-Mancey
Domaine de la Feuillarde: Saint Véran en Pouilly Fuissé.
Domaine Dupré: Bourgogne Aligoté, Mâcon-Villages, Mâcon-Mancey, Bourgogne en Macon
Les Vignerons de Mancey: Bourgogne Aligoté, Bourgogne, Crémant de Bourgogne, Mâcon-Mancey, Mâcon,  Mâcon-Villages, Bourgogne Passetoutgrain en Coteaux Bourguignons

Maison Tramier & Fils.
Wijnhuis en wijnhandel Tramier van de familie Dufouleur uit Mercurey. Maker van de Roncier huiswijnen en vertegenwoordiger van diverse wijnhuizen in de omgeving. De heer Laurant Dufouleur ontvangt ons, leidt ons rond en gaat ons voor in een proefsessie. Hij heeft gestudeerd aan de school of business in Glasgow, Schotland en heeft daarna in Londen gewerkt. Hij verkoopt al wel in Engeland, Zweden, China, Japan en wat in de US, maar nog niet in Nederland. We zijn met name geinterreseerd in de Roncier huiswijnen en de wijnen van relaties uit de Rhone, Bordeaux en de Pays d’Oc.
Veel van zijn wijnen zijn onderscheiden op diverse concoursen, waaronder het “Concours “Feminemmes
Roncier, Aligoté, Cote du rhone Cuvée de Brignon, Saint Veran en Poully Fuissé

René Michel
6e generatie wijnmakers uit Cray, een buurtschap in de gemeente Viré Clesé.
Frank die in 1996 de dagelijkse leiding van het bedrijf overnam van zijn vader René en zijn neef Vincent, die verantwoordelijk is voor de wijngaard, verbouwen op verantwoorde wijze Chardonnay, waarvan ze Macon-Villages en diverse Viré Clessés maken. Vincents vader Denis heeft de zorg voor de koeien van de familie op zich genomen.
Door zomer snoei en uitdunning wordt de opbrengst per hectare laag gehouden. Wat positief de kwaliteit van de druiven bevorderd.

Lange koele vergisting, malolactische omzetting en rust op de gisten (tot 18 maanden), geven volle crèmige wijnen van hoge kwaliteit.

Ook maken zij de houtgerijpte “sur Chêne” en de laat geoogste Levrouté en Heritage.

Terroirs et Talent.
Terroirs et Talent is een samenwerkings verband van onafhankelijke wijnboeren uit de Beaujolais, die voor de marketing en de logitiek gebruik maken van de diensten van Chateau de la Terriere van Paul Beaudet en Pierre Dupont.
De leveranciers uit dit samenwerkingsverband zijn:
Domaise de la Pirolette: Saint Amour
Domaine des 3 Tilleuls: Pouilly Fuissé
Domaine Romy: Beaujolais
Domaine Auvigue: Macon Villages, Macon Solutrée, Pouilly Fuissé, Saint Veran en Viré Clessé
La Renjardiere: Côte du Rhône en Côte du Rhône Villages BIO

Chateau de Calavon
Midden in de Pays de Aix, ligt het Chateau de Calavon, dat al 5 generaties in het bezit is van de familie Audibert, die dar hun wijnen produceren. De wijngaard van 60 ha is ooit ontgonnen door de prinsen van Orange, voordat het na de Franse revolutie werd opgedeeld.
Tegenwoordig zwaai Michel Audibert de scepter over het Chateau, dat volledig is gerenoveerd en gemoderniseerd. Er wordt gestreefd naar de hoogst mogelijke kwaliteit in de wijnen, zowel rood, wit als rosé.
In het pittoreske plaatsje Lambesc, in de oude postherberg (Relais de Post) is de familie de 18e eeuw begonnen met het maken van wijn. De wasplaats, de drinkbak en de ringen aan de muur in het huidige proeflokaal herinneren hier nog aan.
De wijngaarden liggen op de terrassen in de heuvels rondom het dorp. Van de druivensoorten RolleClairetteSémillonBourboulec and Sauvignon Blanc wordt de witte wijn gemaakt, The rode en de rosé van SyrahCabernet-SauvignonCinsault, and Mourvèdre.
De rode wijnen van het Chateau zijn gestructureerd en geconcentreerd en behoren tot de stevigste rode in de AOC Côtes de Aix en Provence. Sinds 2013 is het chateau volledig BIO

Domaine du Pavillon
Het domein van Vital Cornu is ontstaan op de prachtige boerderij van Stéphane Cornu in Mercurol in de Drôme, die zijn grootvader in 1961 kocht.
Vital Cornu had zijn geboortegrond Ardèche verlaten en stak de Rhône over naar de Drôme.  Op het domein in Mercurol had hij geleidelijk het land bewerkt en zijn perzik- en perenbomen vervangen door wijnstokken. Wijnbouw was nieuw voor de Cornu-familie en werd al snel een echte passie die ze van vader op zoon doorgaven. In 1990 nam SC de familieboerderij over en besloot de wijn te bottelen. Dit was het begin van het Domaine du Pavillon, Crozes Hermitage rode AOC.
Op het landgoed ligt een jachthuis vermeld op het kadaster van Napoleon 1st en dat vandaag zijn naam geeft aan de wijn. Het domein  beslaat nu 14 hectare in de heuvels van Mercurol en is bezaaid met vijvers die ooit werden gebruikt om de akkers te irrigeren. Decennialang werd de wijn van het pand verkocht aan handelaren, maar wanneer SC de boerderij overneemt, heeft hij andere dromen in gedachten voor zijn boerderij. Zijn eerste oogst 1989 won een gouden medaille op het Concours Général des Vins de Paris. Het jaar daarop werd zijn wijn eerste in zijn categorie in de Gault Millau. Domaine du Pavillon is te zien in de Robert Parker en ontvangt regelmatig prijzen, en de beperkte voorraad maakt het een uiterst belangrijke wijn.
Stéphane Cornu produceert zijn wijn alleen. Het is daarom niet verwonderlijk om op te merken dat Domaine du Pavillon een topwijn is: genereus, gastronomisch, diep en karaktervol. Crozes Hermitage rood en wit

Le Jas du Papes
Michel Audibert, en zijn voorouders voor hem, werkten een eeuw in de Provence voor de traditie van rode wijnen van terroir en karakter. Het is deze traditie die Michel, 5e generatie wijnmaker, natuurlijk aantrok tot de gerenommeerde wijnen van Châteauneuf. In 2014 verwierf hij het landgoed Jas des Papes in Courthézon. Met visie respect voor traditie en verleden is hij erin geslaagd een bedrijf met toekomst op te bouwen.

Puy Servain
In het verlengde van de hellingen van St Emilion, ongeveer twintig kilometer van Bergerac, ligt tussen de heuvels de wijngaard van Montravel in het hart van het land van Michel de Montaigne. In Ponchapt, in de buurt van Port-Sainte-Foy en Fleix, op de top van een van deze heuvels exploiteren Daniel en Catherine Hecquet het landgoed Puy Servain. Goed gelegen, op de top van een van de hoogste hoogten in de regio worden hier uitstekende Bergerac en Montravel wijnen worden hier geproduceerd. De boerderij ontleent zijn naam aan de plaats, wat top met veel wind betekent (Puy Servain). De wijnstokken die golven op de hellingen van deze heuvels profiteren van een bijzonder gunstige zon. De ideaal gedraineerde bodems klampen zich vast aan een kalkstenen basis die de mineraliteit van de wijnen bevordert.
De familie Hecquet produceert bewonderenswaardige droge, zachte en zoete witte wijnen en prachtige rode, vlezige, expressieve en volle wijnen in de zuiverste traditie van Bergerac en Montravel wijnen.
Semillons van meer dan 60 jaar geoogst in verschillende opeenvolgende pogingen om een zoet te geven dat in vat is grootgebracht. Bergerac, Montravel en Pécharmant