Leveranciers

Vin de la France koopt de wijnen in bij verschillende leveranciers.
Op deze pagina kunt u informatie vinden over de leveranciers van Vin de la France.

Henry Fuchs (BIO va 2011)
Derde generatie wijnbouwers uit Ribeauville. Maakt alle Elzasser wijnen, maar is gespecialiseerd in Riesling. Totaal wijnbouwgebied meer dan 14 hectare, waarvan 2 ha op de beroemde Kirchberg en 4 ha op de Osterberg. Door de kalkrijke bodem gedijen met name Riesling en Muscat erg goed op deze zonnige zuidhelling. Daar komen de grand Cru’s van dit prachtige wijnhuis vandaan. Inmiddels is zoon Paul de wijnmaker van het bedrijf. Na zijn stages in binnen- en buitenland hebben zijn vader en hij verbeteringen in de vinificatie in het bedrijf ingevoerd, om de al niet geringe kwaliteit nog eens extra te verbeteren en volledig biologisch te gaan produceren

Christophe Denizot
Christophe Denizot, zijn zus Muriel en vader Lucien, maken een breed scala aan rode en witte wijnen. De meeste wijngaarden van het “domaine des Moirots” strekken zich uit over de heuvels tussen Givry en Montagny in het zuiden van de “Côte Chalonnaise”. Tevens hebben ze een kleine wijngaard in Bouzeron, waar de mooiste Aligoté vandaag komt. De beste wijn van deze familie zijn de Montagny 1er Cru “le Vieux Chateau” en de Givry 1er Cru “a Vigne Rouge”. Deze hebben evenals de Aligoté, de Rosé en de Cremant van de familie regelmatig een vermelding in de Guide d’Hachette

Domaine Chanzy

Catherine en Daniel Chanzy uit Bouzeron hebben hun wijnbedrijf verkocht. Het domaine, met wijngaarden in de drie noordelijke plaatsen van de “Côte Challonaise”, Mercurey, Rully en Bouzeron. bezit ook landerijen in de “Côte de Beaune” (Puligny Montrachet) en de “Côte de Nuits ” (Vosne Romanée).
De met veel prijzen onderscheiden Aligoté Bouzeron en de Mercurey 1er Cru “Clos du Roy” zijn absolute toppers uit de Chalonnaise. De door dit huis aangeboden Puligny-Montrachet “Les Reuchaux”, de Santenay 1er Cru “Beaurepaire” en de Vosne-Romanée zijn van wereldklasse. Helaas zijn de prijzen van deze prachtige wijnen in de afgelopen jaren flink gestegen, zodat we ze nog maar mondjesmaat inkopen.

Bourgogne de Vigne en Verre

Bourgogne de Vigne Verre is het samenwerkingsverband van een 20-tal wijnproducenten uit de Bourgogne en Cave de Mancey in Tournus.
Ze bundelen administratie en marketing. Aldus kunnen we beschikken over een breed spectrum aan wijnen van Chablis tot Macon:

De aangesloten wijnhuizen zijn:

Chablis
domaine Varoux Chablis : Chablis, Chablis 1er Cru, Chablis Grand Cru Bougros. (Olivier Tricon)
Côte de Nuits
domaine G. Linier: Chambolle Musigny en Gevrey Chambertin (Benoit Stehly)
domaine Jean Chauvenet: Nuits Saint Greorges en Vosne Romanee (Christophe Drag)
Côte de Beaune

domaine Maurice Derain Moroges:


Domaine Andre et Bernard Labry uit Melin Auxey Duresses
Chateau de la Saule uit Montagny-lès-Buxy
Domaine Chofflet-Valdinaire uit Russily, Givry (Denis Valdnaire)
Domaine Jean Claude Belland uit Santenay Domaine Bitouzet-Prieur uit Volnay
Domaine Edmond Curno & Fils uit Lodaix-Serrigny
Domaine Sordet uit Saint-Romain
Domaine  la Fuillarde uit Saint-Verain (Lucien Thomas)
Domaine du Meix Foulot uit Mercurey,
Domaine Michel Briday uit Rully
Domaine Chofflet Valdenaire uit Russely
Domaine Marchard de Gramont uit Premeux-Prissey

Hiermee halen we wijnen van alle gemeenten uit de Bourgogne in huis. Chablis, de Côte des Nuites, de Côte de Beaune, de Côte Chalonnaise en de Macon. De laatste twee huizen zullen we in het begin niet voeren in verband met het hoge prijspijl van de door hen gemaakte topwijnen. Van de uitgekozen wijnen (een selectie uit de ruim 500 aangeboden wijnen) hebben we een grote hoeveelheid op voorraad

Maison Tramier & Fils

Wijnhuis en wijnhandel Tramier van de familie Dufouleur uit Mercurey. Maker van de Roncier huiswijnen en vertegenwoordiger van diverse wijnhuizen in de omgeving. De heer Laurant Dufouleur ontvangt ons, leidt ons rond en gaat ons voor in een proefsessie. Hij heeft gestudeerd aan de school of business in Glasgow, Schotland en heeft daarna in Londen gewerkt. Hij verkoopt al wel in Engeland, Zweden, China, Japan en wat in de US, maar nog niet in Nederland. We zijn met name geinterreseerd in de Roncier huiswijnen en de wijnen van relaties uit de Rhone, Bordeaux en de Pays d’Oc.
Veel van zijj wijnen zijn onderscheiden op diverse concoursen, waaronder het “Concours “Feminemmes

Roncier
Aligoté
Cote du rhone Cuvée de Brignon
Saint Veran
Poully Fuissé

Terroirs et Talent

Terroirs et Talent is een samenwerkings verband van onafhankelijke wijnboeren uit de Beaujolais, die voor de marketing en de logitiek gebruik maken van de diensten van Chateau de la Terriere van Paul Beaudet en Pierre Dupont.
De leveranciers uit dit samenwerkingsverband zijn:

 Chateau de la Terrierre Beaujolais, Brouilly, Fleurie, Regnie en
Moulin a Vent
 domaine Auvigue  Macon Solutre, Saint Verain en  Pouilly Fuissé
 Domaine Chardignon  Cote de Brouilly
 Chateau Desvignes  Chenas
 Domaine Boischampt  Julienas
 Côte de Py  Morgon
 Clos de la Brosse  Saint Amour